Music for everyone...

Monday 1 November 2010

Ειδοποιήσεις για τα προγράμματά σας με το Grawl!

Είναι πολλά εκείνα τα προγράμματα που σας ενημερώνουν με ειδοποιήσεις για διάφορα γεγονότα που χρειάζονται την προσοχή σας. Το μειονέκτημα όμως είναι πως για να δούμε αυτές τις ειδοποιήσεις πρέπει να είναι ανοιχτά. Το Grawl εν ολίγοις φροντίζει να μας δείχνει όλα αυτά τα γεγονότα συγκεντρωμένα και χωρίς να ανοίξουμε το αντίστοιχο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να είμαστε ενημερωμένοι για όλα μας τα προγράμματα αλλά και το facebook η RSS feeds.



  1. Κατεβάζουμε το Grawl από το http://www.growlforwindows.com  και το κάνουμε εγκατάσταση .

  2. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, το ανοίγουμε και φροντίζουμε να εκκινεί παράλληλα με τα Windows για να είναι αποτελεσματικό. Αυτό γίνεται πατόντας δεξί κλίκ κάτω αριστερά στην μπάρα εργασίας και open grawl, μετά στην καρτέλα general επιλέγουμε το κουτάκι που λέει "automaticaly start grawl at login". 

  3. To grawl συνεργάζεται με πολλές εφαρμογές, μία λίστα από τις οποίες βρίσκεται εδώ. Κάποιες εφαρμογές ήδη γνωρίζουν για το grawl ενώ για άλλες πρέπει να εγκαταστήσετε  κάποιες επεκτάσεις για να το αναγνωρίζουν και να του στέλνουν πληροφορίες. Έστω ότι θέλω να επικοινωνεί το grawl με το Windows Media Player, η διαδικασία που θα ακολουθήσω θα είναι η εξής: Στην παραπάνω σελίδα κάντε κλίκ στο Download Media Player Plugin και αποθηκεύστε το αρχείο κάπου. 

  4. Όταν κατεβεί το εγκαθιστούμε και μετά πάμε στο grawl, στη καρτέλα applications αφού ανοίξουμε τον WMP για να αναγνωρίσει το plugin από μόνος του. Το WMP-GNTP θα έχει εμφανιστεί εκεί και έτσι μπορούμε να διαλέξουμε πότε θέλουμε να ειδοποιούμαστε από το WMP και με ποιό τρόπο. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για πολλές ακόμη εφαρμογές όπως το μtorrent ή το facebook ή RSS Feeds με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το WMP.

  5. Όταν τελειώσουμε με τις εφαρμογές που θα επικοινωνούν με το grawl, μπορούμε να κάνουμε το grawl να επικοινωνεί με το smartphone μας ή iphone, έτσι ώστε να μας τις στέλνει στο κινητό μας ανά πάσα στιγμή, λόγω της πολυπλοκότητας του ίσως γίνει σε κάποιο άλλο μαθησιακό γεγονός.

    Αυτοανάδραση: Βρήκα στο ίντερνετ πρίν από λίγο καιρό το παρόν πρόγραμμα. Στην αρχή δεν μου φάνηκε τόσο ενδιαφέρον γιατί δεν έβλέπα την χρησιμότητά του και το θεώρησα κάπως πολύπλοκο.Μετά από λίγο καιρό όμως παρατήρησα πως κατάφερε να οργανώσει αρκετά τον υπολογιστή μου, μιάς και είχα συγκεντωμένες όλες τις ειδοποιήσεις που ήθελα σε ένα μέρος.

No comments:

Post a Comment