Music for everyone...

Wednesday 3 November 2010

Hiren's Boot Cd

Όπως λέει και το όνομα του πρόκειται περί ενός cd το οποίο μπορεί να bootάρει μόνο του.
Το cd αυτό είναι bootable (που σημαίνει οτι τρέχει πρίν ανοίξει το λειτουργικό) και έτσι μέσω εκατοντάδων εφαρμογών που έχει μπορεί να λύσει πάρα πολλά προβλήματα τα οποία εμποδίζουν το λειτουργικό μας από το να δουλέψει ομαλά. Προσωπικά το χρειάστηκα μιάς και έπρεπε να σβήσω ένα αρχείο από τον σκληρό μου και μετά να κάνω ένα νέο partition για να εγκαταστήσω linux. Μου το πρότεινε ένας φίλος και το δοκίμασα, με βοήθησε και το προτείνω σε όλους.


  1. Αρχικά πρέπει να το κατεβάσουμε από εδώ ,είναι free.
  2. Αφού το κατεβάσουμε, το κάνουμε extract και το γράφουμε σε ένα cd.
  3. Κάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή μας και φροντίζουμε να έχουμε το cd μέσα στο drive πρίν αυτός ξεκινήσει.
  4. Άν κάνει μόνο του boot, τότε είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα προγράμματα του boot cd. Άν όμως όχι, τότε κάνουμε πάλι επανεκκίνηση και πατάμε το DEL για να μπεί ο υπολογιστής μας στο bios. Όταν μπεί πάμε σε όποια καρτέλα λέει boot properties και στη σειρά που κάνουν boot τα μέσα του υπολογιστή μας επιλέγουμε 1ο το CD/DVD-Drive και 2ο το σκληρο δίσκο. Κάνουμε save και ξανά reboot. 
  5. Τώρα το Hirens boot cd θα ανοίξει και θα εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία του. Σιγουρευτείτε πως ξέρετε τι κάνετε και άν δεν γνωρίζετε ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό.
  6. Μία αναλυτική λίστα με τα εργαλεία του Hirens Boot CD βρίσκεται εδω!

No comments:

Post a Comment