Music for everyone...

Tuesday 26 October 2010

Μουσική στο blog μου, μέσω grooveshark!

Μια καλή ιδέα για να κάνεις πιό ευχάριστο το blog σου είναι να του προσθέσεις μουσική(πάντα σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις). Πώς γίνεται αυτό; Εύκολο!



  1. Μπαίνουμε στην σελίδα http://widgets.grooveshark.com/make , στην παρούσα σελίδα μπορούμε να φτιάξουμε widgets με τη βοήθεια του grooveshark που θα προσθέσουν μουσική στο blog μας. Αριστερά το σχεδιάζουμε όπως εμείς θα το θέλαμε και δεξιά βλέπουμε την τελική του μορφή. 

  2. Μόλις τελειώσουμε με το σχεδιασμό πατάμε next step και πάμε στην playlist του widget μας. Στο πλαίσιο που γράφει Search for a Song μπορούμε να ψάξουμε για ένα αγαπημένο κομμάτι μας, το οποίο και θα προσθέσουμε στη playlist πατώντας το "+" δίπλα του. Συνεχίζουμε με όσα ακόμη κομμάτια επιθυμούμε. Όταν τελειώσουμε πατάμε το κουμπί finish. 

  3. Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε λογαριασμό στο συγκεκριμένο site(free) και να σώσουμε το widget μας για μελλοντική τροποποίησή του(π.χ για να προσθέσουμε νέα τραγούδια στη playlist). Άν δεν θέλουμε να το κάνουμε απλώς παρακάμπτουμε το παρών βήμα. 

  4. Στην συνέχεια κάνουμε copy τον κώδικα του widget που μόλις εμφανίστηκε στην οθόνη μας και πάμε στο blog μας στο www.blogger.com. Εκεί πατάμε πάνω δεξιά στο design και μετά Add a gadget όπου έχουμε ελεύθερο χώρο στο blog μας. Στην συνέχεια επιλέγουμε το basics και HTML/Java Script. Γράφουμε πάνω ένα όνομα για το gadget μας και στη συνέχεια κάνουμε paste τον κώδικα από το grooveshark, που πήραμε πρίν. Πατάμε save και ο player μας είναι πλέον έτοιμος. 

     
    Μήν ξεχνάτε πως άν έχουμε κάνει λογαριασμό στο παραπάνω ιστότοπο μπορούμε εύκολα να τροποποιήσουμε το widget μας στο μέλλον ή να φτιάξουμε κάποιο καινούργιο. Καλή ακρόαση!



Σχόλια για το μαθησιακό γεγονός:

  • Αρκετά άτομα θα ήθελαν να έχουν ένα τέτοιο gadget στο blog τους.
  • Όταν έφτιαξα το blog μου ήθελα να προσθέσω μουσική, έψαξα αρκετά στο ίντερνετ, βρήκα το παραπάνω gadget και σκέφθηκα να δείξω πώς δουλεύει μιάς και είναι κάπως περίπλοκη η διαδικασία. 
  • Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν πολύπλοκο και να μήν ασχοληθούν, αλλά μάλλον αξίζει το κόπο
  • Δεν έχω ψάξει για κάποιο άλλο widget που να κάνει αντίστοιχη δουλειά, οπότε μπορεί να υπάρχουν και άλλα που δέν θέλουν τόσο δουλειά.

7 comments:

  1. Πολύ ενδιαφέρον. Θα βάλω και στο δικό μου.

    'Οταν θα κάνω καινούριο post θα τους προτείνω να βάλουν κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι και μετα να προχωρίσουν στην ανάγνωση του post

    ReplyDelete
  2. polu kalo! kai aporousa pws na ginetai h prosthkh mousikhs se blog...wraio tha htan kai na ksekinaei aytomata h mousikh molis mpaineis sto blog xwris na pathseis play..

    ReplyDelete
  3. Poly endiaferon!!!Tha to efarmosw kapoia stigmh...!!

    ReplyDelete
  4. poly wraio!!sigoura tha valw kai egw sto blog mou mousikh!!

    ReplyDelete
  5. nice.. eidika gia emas tous kainourgious sto xwro twn blogs pou akoma psaxnoume gia widgets kai dynatothtes.. poso mallon gia widget me mousikh!! Wraia kai h protash apo zoe vas: Pws ginetai na ksekinaei automata h mousikh?

    ReplyDelete
  6. Nai paidia kai emena mono afto me xalaei oti den ksekinaei mono tou...logika kapoios tropos tha yparxei, tha to psaksw kai tha sas pw...

    ReplyDelete