Music for everyone...

Tuesday 7 December 2010

To Dropbox και η 2η δραστηριότητα


Την τελευταία εβδομάδα έχουμε μπεί στη δεύτερη δραστηριότητα στου μαθήματος, έτσι αποφάσισα το τελευταίο μου (μάλλον) μαθησιακό γεγονός να έχει σχέση με αυτή.
Στην προετοιμασία για τη δραστηριότητα και παρατήρησα πως υπήρχε πρόβλημα στην συνεννόηση με τον συμφοιτητή μου που κάνουμε μαζί την εργασία. Όχι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί, μια χαρά είναι(προς το παρόν(!!!)), απλώς δυστυχώς το wiki δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές στο διδακτικό μας πλάνο ταυτόχρονα. 
Αυτό σημαίνει πως άν μπώ εγώ στο edit του wiki και εκείνη τη στιγμή κάνει κάποιες αλλαγές ο άλλος, εγώ δεν θα μπορέσω να τις δώ έτσι θα κάνω αλλαγές στην παλιά έκδοση του διδακτικού μας πλάνου και οι αλλαγές (και ο κόπος) του συμφοιτητή μου δεν θα σωθούν. Φυσικά αυτό δεν το θέλουμε, έτσι προσπάθησα να βρώ ένα τρόπο να το αποφεύγουμε.

Ένας καθηγητής πρίν καιρό μας είχε προτείνει ένα πρόγραμμα, το Dropbox, τo οποίο σου δίνει ένα χώρο στο web(2 gb) τον οποίο μπορείς να κάνεις εύκολα share σε πολλούς υπολογιστές μόνο μέσω ενός κωδικού.

Μπήκα λοιπόν και εγώ και ο συνάδελφος και κατεβάσαμε το Dropbox από εδώ, κάναμε ένα κοινό κωδικό και έτσι έχουμε πλεόν ένα κοινό φάκελο στο internet όπου μπορούμε να βάλουμε το διδακτικό μας πλάνο και εκεί να κάνουμε ανα πάσα στιγμή και οι 2 τις αλλαγές μας.

Το Dropbox μας δίνει τη δυνατότητα αφενός να παίρνει καθένας μας την πιό καινούργια έκδοση του διδακτικού πλάνου που έχει αλλάξει ο άλλος, και αφετέρου, μιάς και το word όταν ανοίγεις ένα αρχείο δημιουργεί στον ίδιο φάκελο ένα κρυφό αρχείο στο οποίο αποθηκεύει πληροφορίες, τη δυνατότητα να γνωρίζει ανα πάσα στιγμή ο ένας άν έχει ανοιγμένο το αρχείο ο άλλος.

Έτσι πλέον το πρόβλημα στη συνεννόηση λύθηκε και δεν είναι ανάγκη να ρωτάει ο ένας τον άλλο αν μπήκε στο διδακτικό πλάνο και για πόσο. Καλή συνέχεια στα Διδακτικά σας πλάνα!!

1 comment:

  1. xaxaxa (pros to paron??) ennoeis oti se kamia vdomada 8a ta xw paiksei me toses ergasies?!

    ReplyDelete